Subscribe:

Friday, December 30, 2011

Kes Penipuan Photographer?

Saya banyak dengar pasal penipuan photographer ni. I've joined one group dekat FB. Pasal B2B la and kecoh pasal kes photographer tipu, tak datang time event. Scary mary! Ada kawan saya pun dah kena tipu sebab dah bayar deposit kat diorg. Bukan sikit tau! Tak takut ke diorg makan duit cenggitu. (ala.. diorg pandai buat, ape ada hal. Orang camni bukan dia takut jin, jin yang takut dia)

saya listkan beberapa photographer penipu yang saya baca dari kawan-kawan blogger:

1)Omar Farid Roslee


2) Mohd Fauzi Yusof (owner of soultan photography)

3) Syd Charice (Indahkarya Production)
taken form aku sendiri http://kerrythepinklover.blogspot.com/search/label/syd%20charice
and http://ladysyazza.blogspot.com/2011/12/beware-photographer-penipu.html

credit to : Story Behind the Wedding Project


Saya cerita kat en. Tunang and he advices me, " photographer ni orang tak amik sebarangan sayang. Ambil orang yang kita kenal, lagi baik ambil dikalangan kawan-kawan. Biar mahal sikit pun asal tak kena tipu"

So, conclusion, even kita nak cari yang murah, siasat dulu. Biar lah keluar duit sikit pun asal kita tak kena tipu. Wedding tu. Photographer SANGAT PENTING ok dalam event2x cenggini. Kahwin sekali seumur hidup beb! Harus lah yang terbaik. Mungkin lepas ni kena cari photographer dikalangan member2x pulak ke? Selain insyaAllah tak kena tipu, mungkin dapat tolong kawan-kawan. Who knows? ;)


Da~

2 comments:

DKN MASTER SERVICES said...

Salam admin , Tolong update utk blacklist kan satu lagi jurugambar yg kami dh kena tipu. 9 bln album kahwin msh tk dapat lagi . Call tak angkat , sms tak reply , jika reply pun bg mcm2 alasan ! No hp kerap tukar , office pun kjap2 tukar , sy alami pengalaman yg pahit sgt.dan deposit lebih 80% telah bayar . Sy akn buat laporan polis dan kpdnkk. Sy tetap akn buru sepanjang hayat saya . Jurugambar yg di maksudkan adalah : ETERNAL SMILES STUDIOS . Nama fotografer is MOHD ZAIRAIN. thank u admin

She Says said...
This comment has been removed by the author.

Post a Comment